Uudistamme tätä sivua- Jäsenten omat näyttely- ja cv-tiedot löydät täältä

Riitta Santala-Köykkä

Kristiina Lähteenmäki- Hein

Kirsi Syrlin

Mari Isotalo

Kuvateksti

www.mariisotalo.com

Mari Isotalo (o.s. Holopainen) on 1973 syntynyt hämeenlinnalainen kuvataiteilija/taidemaalari. Hän valmistui Satakunnan Ammattikorkeakoulun Kuvataiteen Kankaanpään yksiköstä (ent. Kankaanpään Taidekoulu) vuonna 2002. Aiemmalta koulutukseltaan hän on vaatetusalan artesaani. Isotalo on Taidemaalariliiton ja Ars-Häme ry:n ja Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry:n jäsen.

Mari Isotalo on osallistunut useisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1999. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän järjesti Hämeenlinnassa 2004 ja sittemmin niitä on kertynyt lähes parikymmentä. Isotalon teoksia on mm. Kanta-Hämeen Keskussairaalan ja Keskinäinen vakuutusyhtiö Pohjantähden kokoelmissa.

Mari Isotalo kertoo taiteestaan: "Joskus aiheeni ovat puhtaasti visuaalisia oivalluksia, toisinaan jotain syvempää, piilossa olevaa, vaikeammin selitettävää. Maalaaminen on mitä mainioin tapa prosessoida erilaisia elämän ilmiöitä ja niihin liittyviä tunteita, vaikeitakin." Isotalo tuli ensimmäisen kerran äidiksi samana keväänä kuin valmistui kuvataiteilijaksi ja perhe-elämä on kulkenut taiteilijuuden rinnalla alusta alkaen. Ruuhkavuodet suurperheen äitinä ovat muokannut häntä myös kuvantekijänä, opettaen kurinalaisuutta ja tehokkuutta mutta antaneet myös inspiraatiota. Lapsiin ja lapsuuteen liittyvät aiheet ovatkin olleet pitkään kantava teema Isotalon tuotannossa ja hän julkaisi lapsiaiheisista teoksistaan myös Hämeen Kulttuurirahaston tuella 2012 kirjan "Kasvukipuja". Lasten kasvaessa aikaa taiteen tekemiselle on yhä enemmän ja tällä hetkellä Isotalo elääkin uutta luomiskautta. Lapset näkyvät kuvissa edelleen mutta fokus on siirtynyt yksityisestä maailmasta ulkomaailman havainnointiin. Uutta inspiraatiota toi myös residenssimatka Espanjaan kesällä 2017.